29 April 2009

Me & Times Square...

7.00 a.m - 10.30 a.m

Hr ni mcm hari2 yg biasa aku lalui..Pukul 7 Kuar dari rumah..then tggu bas nak ke stesen tmn bahagia..bas ni mentang2 bkn abah aku yg punya..so suka ati dia je la..nak dtg kul bape. Hari ni aku tggu 45 minit! Aduhhh..

Sampai2 je, trus gi bli breakfast..hr ni abg yg jual tu tanya.."saudari ni dah kawin ke blom?". Hari2 yg sebelumnya..mcm2 dy tnya..keja mana la, puji baju aku la..Hehe. Aku gelak je la.. Soalan yg dy tanya hr ni..aku jwb camni.."muka saya ni mcm org belom kawin ker?". Serius beb muka aku.. Abg tu diam pastu gelak2..dy jwb.."abg tanya je". Aku byr, then aku blah.. Hopefully abg tu tak kaco lg aku yg dah bertatus "bini" org nih! Haha..buta2 kena bohong.

Aku teruskn prjalanan aku nak ke opis..tggu tren..sampai Dang Wangi, turun.. pastu menapak skit ke Monorail Bkt Nanas..dan terus ke Bkt Bintang. tu la perjalanan aku dr hr Isnin-sabtu..huhu!! Takpe, rezeki nye pasal..

Smpai2 je opis, on laptop.. sambil breakfast aku cek email.. Hr ni aku brekfast mee grg+ smbal sotong. Sedaaap..tp xleh lawan abah aku nye masakan la..hehe!!

10.45 a.m- 1.00 p.m

Aku di tugaskan utk ke Times Square..Bos aku gi Indon smlm..dy xsempat nak betulkan lptop dy yg rosak tu..so, aku lah yg kena pegi hantar. 1st time tuuu aku gi Times Square! Hehe.. Sampai2 je kat situ, dgn muka confident giler (ala2 mcm dah penah gi 100x la)..aku terus cari "Information Centre". K, settle..Highpoint tingkat 9 and company J&E tngkat 8. Aku naik lif.. Masuk2 je, aku nak tekan no 9 xde..no 8 pun xde. Patut la, kakak receptionist tu beriya2 suh aku naik lif yg kat hujung...Padan muka aku!

Berpusing2 gak la aku cr Company J&E nih.. Tp di sebabkan aku ni peramah n ringan mulut..so, aku tnya la org2 yg ada kat situ. Settle...

Naik tngkat 9..nak gi Highpoint Service Network. Sampai2, aku terus dudok. Pastu slh sorang Bro kat situ suruh aku amik nombor. Laaa..dh mcm aku gi bank rasanyer.. Hehe! Settle...

Tu la namanya pengalaman..Kadang2 aku terpikir n mcm xcaya je aku kat KL skrg ni.. Gi jalan sorang2 pun dah boleh skrg ni..Dgn kata lain, dah berani la..Hehe! Poyo nyer..

Tp, ada satu benda ni aku lupa nak buat.. Patutnya, aku bg la aku nye name card kat Bro2 Highpoint tu..mana tau ada yg berminat nak amik Insurans. Aduhhh..ada la kot hikmahnya tuuu.. "Allah tu lebih mengetahui, sedangkan manusia tidak tahu apa2.."

K la, dah 1.45 rupanya.. solat jap, pastu smbg keja blk..




Kad ni la yg aku nak bagi..=)