12 January 2010

Ocean Travel

Tajuk kat atas tu xder kaitan ngn entry tuk kali nih..
sajer jek nk bg tajuk gempak skit..
gempak ker???
hahahaha!!


Salam..
Dah 2 bulan xupdate blog..
Kononnya mcm bz la..
Hehehe!

Otak..
Mcm2 benda aku pikir..
Dari yg kena pikir..
Benda yg xyah pikir pun aku sibuk nak pikir..
Huhu...

Kenangan..
Liza dah keja kat EY johor baru..
xdapat la aku nk mkn tahu bakar & sotong kangkung lagi..
makan prcuma! tu yg pnting tuuu...hihi
aku pun dah kena start blik BP naik bas..
xper, dh biasa daa..
dulu pun sorang gak!
Hawa pun dah dok kat JB, ikut suami katanya..
xder lagi tmpat aku nak lepak2 smbil trgelak2..
smoga brbhagia wer brsma suami trcinta!

Patung..
Tiap kali rehat, aku suka jln2 kat Isetan, Lot 10..
tgk patung2 kat sana..
bkn teddy bear @ barbie doll tau..
Tp patung yg pki baju tuk brand 'executive', 'pdi'..sume jenis brand la..
Apa2 baju pun jd lawa bila sarung kat patung tu..
Bole tak badan aku jd cam patung tuuu???
Dalam mimpi bole la kot!

Cheesecake..
secara total..aku dah brjaya buat 5 biji cheesecake dlm masa sbulan!
3 utk dimakan brsama kluarga..
2 lagi tuk tempahan..
bukan tuk promote..
tapi cheesecake aku mmg sedap!
'worth it' la org tua kata..
org putih kata 'muai' la..
aku mmg suka giler wat kek ni..
sume jenis aku suka buat..
kalo bab kek ni..aku tak kisah nak wat bnyak kali..
'practise make perfect'..kononnya gitu la..

Mixer..
Liza ckp..disebabkan aku ni giler bab baking2 ni..
masa aku kawin nnti, dia nak hadiahkan mixer tuk aku..
awal2 aku dh bgtau brand apa yg aku nak..
semestinya KENWOOD!
mahal woooo..
xper, bleh simpn duit dr skrg..
kakakmu ini, lmbt lg kot nk kawin..
wlaupun azam taun baru ni nak ada someone spesel!
muahahahaha!!

Herbal Home Sdn Bhd..
Tempat aku keja..
Kat Bkt Bntang..
Tempat cuci mata..
ermmm.. bnyak benda yg xelok dr yg elok!
Rmi bdk yg melepak sana sini..sian kat mak bpk dia..
Mcm2 ragam manusia..
Yg baik aku ikut..yg buruk, cepat2 aku buang kat tong smpah..
"Jaga diri baik2"..pesan Pn. Salmah..mak aku la tuu.

Timbang
Last week aku curik timbang kat blik doktor..
bkn curi la..tp pnjam..
aku amik, pastu aku letak kat bilik aku..hihi!
digital scale tuuuu..mahal wooo
pnjam yer doc..hihi
kononya, tiap2 ari nak timbang..
hasilnya????
kalo tak naik..berat tu takat tu jek..
turunnya tak jugak!
aku rasa timbang ni salah!
alasan...alasan..hahaha!

Feedback
Ari tu bwk ciskek tuk kak aisya..
"sedaaaapppnyer, cam kat kedai la" katanya...
Pastu bwk plak tuk cleaner kat sini..
"aduuhh, rasanya cam mkn aiskrim, sedap bngat yer kak"..kata yuni..
Smlm bwk tuk teller2 kat public bank..
pagi td masa bank-in sales, smpatlah aku tnya psl kek aku tu...
"marvellous".."smpi mnjilat siku".."mntak resepi bleh?"..tulah antra feedbacknye..
yg nk mntak respi tu yg xtahan..
aku ni nk promosi..
adooooyaiii...
tp aku ni kan baik..(jgn mara, aku puji diri sndiri!)
aku bg gak la resepi ciskek aku tu..

Polis Bantuan
Yg ni mmg cite panas..
Br jap jek bnda ni trjadi..
Venue?? kat KL Sentral..
Time?? around 1 pm
Date??? arini lah..12/1/2010
Dia wat aper kat aku?
hahahaha...xcite lg, aku dh gelak..
smpai dlm tren pun sisa ketawa aku xabis lagik..
jgn org ingt aku giler sudah!
Aku xnak cite skrg..
aku cite kat next entry nnti...
sbb cite ni brsmbung..
muahahaha!aku smbung blik ketawa!

Aku rasa tajuk yg aku letak ni.."ocean travel" mmg kena la..mcm2 cite aku crita..like a travelling..frm 1 story to another!

2 comments:

afendi ariff said...

cheese choc sebijik bape?
heh....

n a d e a said...

bile lg nk bg kami semua merasa cheesecake itu!! heee;)